به گزارش همشهری آنلاین دوغ محلی نوشیدنی مقوی و بسیار خوشمزه است که درست کردن آن در خانه طعمی بی نظیر تر و طبیعی تری خواهد داشت. کنار برخی غذاها (مانند آبگوشت، دیزی، کباب کوبیده) بودن دوغ محلی یکی از ملزومات است که طعم فوقالعاده ای را کنار این غذاها به ارمغان می رساند، اما اگر قصد دارید خودتان دوغ را درست کنید ما برای شما دستور تهیه خانگی آن را پیشنهاد میکنیم :
مواد لازم برای دوغ محلی
ماست: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
شیر: یک لیتر
نمک: یک قاشق سوپ خوری
شکر: نصف قاشق چای خوری
یک حبه قند کوچک (به جای شکر)
طرز تهیه دوغ محلی با شیر
در این روش ابتدا شیر و آب را با هم مخلوط کنید و یک لیوان از این مخلوط را جدا کنید و کنار بگذارید.
بقیه مخلوط مایع را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود ولی به جوش نیاید. فقط در حدی گرم شود که وقتی دستتان در داخل آن فرو کردید، دستتان نسوزد.
بعد از گرم شدن مخلوط مایه شیر و آب، نمک، شکر و ماست را به همراه یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته بودید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مواد مخلوط شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و در ظرف را خوب و محکم ببندید و چند بار تکان دهید. بعد در یک جای گرم به مدت چند روز (۳ تا ۴ روز) قرار دهید تا دوغ آماده شود. برای زودتر آماده شده دوغ می توانید آن را زیر نور آفتاب و یا کنار شوفاژ قرار دهید.
نکته درست دوغ محلی : اگر شکر داخل دوغ زیاد شود دوغ بدمزه می شود و، باعث بدمزه شدن دوغ می شود.
کالری دوغ
یک لیوان دوغ که حدود ۲۰۰ میلی لیتر می باشد تنها ۷۷ کالری دارد.
دوغ محلی در بارداری؟
دوغ سرشار از کلسیم و مواد مغذی است اما اگر پزشک به بانوان باردار توصیه کرده است حتما مصرف نکنند.
دستور تهیه دوم دوغ محلی
مواد لازم برای دوغ گازدار خانگی :
ماست : به میزان دلخواه
آب: دو برابر ماست
قند: ۲ حبه
نمک: به میزان کافی
روش تهیه دوغ گازدار خانگی با ماست
برای درست کردن دوغ گازدار باید حتما از ماست ترش استفاده کنید و اگر ماست ترش در دسترس نداشتید باید آن را ۲ روز خارج از یخچال قرار دهید تا ماست ترش شود.
ماست را با چنگال خوب هم بزنید تا خوب براق شود. سپس ۲ برابر مقدار حجم ماست به آن آب سرد اضافه کنید و به اندازه کافی در آن نمک بریزید و خوب هم بزنید تا بعدن دوغ تیکه تیکه نشود.
۲ حبه قند هم داخل آن بریزید تا دوغ گاز دار شود. ولی به هیچ وجه تعداد حبه قندها را بیشتر نکنید چون باعث بدمزگی دوغ خواهد شد. سپس مایه مخلوط شده را در ظرف های مورد نظر تان بریزید و در آن را محکم ببندید و تا یک ربع مدام آن را تکان دهید. بعد ظرف ها را در هوای آزاد به مدت یک هفته نگهداری کنید تا دوغ آماده شود. برای خوشمزه تر شدن و طعم دار کردن دوغ میتوانید کمی از پودر گل و یا عرقی نعنا و پونه یا کاکوتی، پودر نعناع یا موسیر استفاده کنید.
نظر شما